گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین ,گوشت بلدرچین گرم یا سرد,گوشت بلدرچین برای کودکان,گوشت بلدرچین برای نوزاد,گوشت بلدرچین چه خواصی دارد,گوشت بلدرچین برای نوزادان,گوشت بلدرچین در بارداری,گوشت بلدرچین برای زنان باردار,گوشت بلدرچین برای کودک,گوشت بلدرچین قیمت,گرم یا سرد بودن گوشت بلدرچین
توضیحاتی در مورد گوشت بلدرچین
در پزشکی سنتی، ویژگیهای متفاوتی برای بلدرچین شمرده شده است، از جمله این که بنا به اظهار «شریف ادریسی»: «لیسیدن بلدرچین برای مداوای صرع مفید است و چکاندن خون آن در گوش دردمند، درمانش میکند و تداوم خوردن گوشت آن، دل سخت را نرم میسازد و گفته میشود که این ویژگی تنها در قلب آن است.»
خواص گوشت بلدرچین
گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، روی، آهن، سلنیوم و غنی از ویتامینهای 1 B 2 ،B ، و 6 B است. لذا وجود این عناصر معدنی و ویتامینها در گوشت بلدرچین موجب شده که برای امراضی چون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و یا در مواردی ناراحتیهای روانی، عقبافتادگی جسمی و همچنین بیخوابی داروی معجزهآسایی محسوب شود. به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای افراد مسن و از کارافتاده که احتیاج مبرمی به بازیابی سلامت و شادابی روحی و جسمی دارند مصرف گوشت این پرنده را تجویز میکنند.
مضرات گوشت بلدرچین
اگر گوشت بلدرچین از نظر ارزش غذایی نسبت به مرغ کمی غنی تر است در عوض به علت حجم و جثه بسیار کوچکش باید در هر وعده غذای 2 الی سه بلدرچین کامل میل شود تا هم از نظر ارزش غذایی و هم از نظر رفع گرسنگی برای یک فرد بالغ کفایت کند. این در حالی است که هزینه آن بسیار بیشتر از مرغ تمام می شود و خانواده هایی که قدرت خرید آن را ندارند، تصور می کنند که منبعی غنی از مواد پروتئینی و مغذی را از دست داده اند. گفتنی است؛ گوشت بلدرچین منبع غنی پروتئین، کلسیم، ویتامین های گروه B و آهن است اما قیمت بالای آن، گوشت این پرنده را در زمره خوراکی های لوکس قرار داده است. انوشه با تاکید بر اینکه گوشت بلدرچین از نظر قیمت و مسائل عرضه همیشه در دسترس نیست، این سوال را مطرح کرد که مگر هر خانواده متوسط چند بار در ماه قدرت تامین این غذا را دارند؟ این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد:این ماده مغذی را می توان در لبنیات دیگر هم تامین کرد و والدین یا خانواده های بیماران نگران تامین مواد غنی و مورد نیاز فرزندانشان تنها از طریق گوشت بلدرچین نباشند چرا که تبلیغات فراوان آن بیشتر جنبه بازی با کلمات دارد.
قیمت گوشت بلدرچین
عنوان قیمت مصوب بلدرچین منجمد بسته 1000گرمی 160,000 ریال بلدرچین منجمد بسته 800گرمی 130,000 ریال بلدرچین منجمد بسته 500گرمی 82,000 ریال بلدرچین کامل تازه(بسته 1000گرمی) 150,000 ریال بلدرچین کامل تازه(بسته 800گرمی) 122,000 ریال بلدرچین کامل تازه (بسته 500 گرمی ) 77,000 ریال بلدرچین منجمد بسته بندی بدون پوست( بسته 1000گرمی) 200,000 ریال بلدرچین کامل تازه بسته بندی بشقابی بدون پوست( بسته 1000گرمی ) 190,000 ریال
گوشت بلدرچین
تنظیمکننده عملکرد قلب، عروق و دستگاه عصبی و دستگاه گوارش و جلوگیری از تنگی نفس یا آسم. مناسب برای مصرف در دوران بارداری و سنین رشد و همچنین شیرخواران و کودکان به دلیل داشتن بافت نرم و هضم آسانش فاقد کلسترول مضر و تقویت کننده قوای جسمی و جنسی و افزایش تمایلات جنسی به ویژه با مصرف تخم این پرنده استحکام عضلات و استخوانها دفع مواد رادیواکتیو و سرطانزا و فلزات سنگین حاصل از آلودگی هوا تنظیم خواب و افزایش مقاومت بدن شکستن سنگ کلیه و مثانه مؤثر در افزایش رشد و ضریب هوشی کودکان
فواید گوشت بلدرچین
بلدرچین کوچکترین پرنده از تیره قرقاولیان، به شمار میآید. بلدرچین پرندهای پرجنب و جوش و گوشت آن بسیار لذیذ میباشد، از لحاظ علمی مادهای به نام گلیکوژن در سلولهای ماهیچه این پرنده وجود دارد و هرچقدر ماهیچه در طول زندگی این پرنده فعال باشد گوشت آن لذیذتر است. در واقع، فعالیت و جنب و جوش زیاد در بلدرچینها، باعث ازدیاد ذخیره گلیکوژن در بافتهای ماهیچهای آنها میشود که این امر باعث میگردد گوشت این پرنده مانند پرندگان شکاری، بسیار لذیذ شود، به همین دلیل گوشت بلدرچین از گوشت مرغ و دیگر ماکیان برتری دارد.
طبع گوشت بلدرچین
از آنجایی که بسیاری از متخصصان طب سنتی خوردن مرغ با طبیعت سرد را مفید نمیدانند پس باید به دنیال جایگزین مناسبی برای آن گشت. یکی از پرندگانی که اتفاقا طبع گرم و خشک و گوشت لذیذی هم دارد بلدرچین است. این پرنده اگرچه جثه ریزی دارد اما خواص درمانی فوقالعادهای در گوشت آن نهفته است. برای آشنایی با خواص گوشت بلدرچین ادامه این مقاله را بخوانید.
طرز پخت گوشت بلدرچین
کباب بلدرچین یکی از کباب های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که به خاطر استفاده از گوشت بلدرچین طعم بسیار لذیذی دارد. اگر از طعم جوجه کباب خسته شده اید و دنبال تنوع هستید ، می توانید برای خانواده کباب بلدرچین تهیه نمایید. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر کباب بلدرچین تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه کباب بلدرچین در ادامه با همدوره همراه باشید. مواد لازم کباب بلدرچین گوشت بلدرچین ۱ کیلوگرم لیموترش ۶ عدد پیاز ۲ عدد زعفران ۱ قاشق غذاخوری پاپریکا به مقدار لازم روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری برگ بو به میزان لازم کره ۱ قالب نمک به میزان لازم فلفل سیاه به میزان لازم دستور پخت و طرز تهیه ابتدا گوشت بلدرچین را به همراه ۳ لیوان آب ، ۱ عدد پیاز خرد شده و مقداری برگ بو در یک قابلمه قرار می دهیم تا گوشت بلدرچین تقریبا نیم پز شود و آب داخل قابلمه تقریبا تبخیر شود. پس از اینکار پوست روی گوشت بلدرچین را جدا می کنیم. و بلدرچین را به قطعات کوچکتر تبدیل می کنیم تا راحت تر کباب شود. یک کاسه بزرگ انتخاب می کنیم و گوشت بلدرچین را داخلش می ریزیم ، سپس روغن زیتون را به همراه آب لیمو ترش ، زعفران دم کرده ، پاپریکا ، نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم. پیاز باقیمانده را هم خرد می کنیم و به مواد اضافه می کنیم. مواد را خوب زیر و رو می کنیم تا به تمام نقاط گوشت بلدرچین برسند. سپس روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و برای مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا گوشت طعم دار شود. پس از گذشت این زمان گوشت بلدرچین را سیخ می کنیم. در یک کاسه کوچک کره را آب می کنیم. پس از قرار دادن سیخ ها روی حرارت مرتب روی کباب ها کره می مالیم تا خشک نشوند. نکته مهم اینست این کباب را باید با حرارت ملایم درست کنیم.
انواع غذا گوشت بلدرچین
مواد لازم برای بلدرچین شکمپر در فر بلدرچین : ۱۰ عدد سبزیجان معطر : ۱۰۰۰ گرام گردو خرد و یا رنده شده : ۲ قاشق غذا خوری سیر پوست کنده: ۲ حبه دانه انار خرد شده(سابیده شده) ۲ قاشق چایی خوری رب ا نار مرغوب : ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون به دلخواه خود می توانید ۵ بلدرچین استفاده کنید، در اینصورت مقدار تمام مواد نصف می شود. مواد لازم برای طعم دار کردن بلدرچین شکمپر زعفران دم کرده : ۶ قاشق غذاخوری سیر : ۳ دانه (بهتر است خرد شوند) آبلیمو : ۴ قاشق غذا خوری روغن : ۴ قاشق غذاخوری فلفل و نمک: به اندازه ی کافی طرز تهیه بلدرچین شکمپر در یک ظرف « آبلیمو، سیر، زعغران، روغن و نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. (همه ی مواد طغن دار کردن) . بهتر است یک قلموی مخصوص آشپزی داشته باشید. با قلمو محلول طعم دهنده را به تمام بلدرچین بمالید. ۶۰ الی ۸۰ دقیقه بلدرچین را در یخچال بگذارید. هر ۲۰ دقیقه آن را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره با قلمو محلول طعم دهنده را به آن بمالید. حالا باید شکم بلدرچین را پر کنیم. برای پر کردن شکم بلدرچین، از سبزیجات تازه و معتطر مثل (گشنیز، جعفری، نعنا، ترخان) و یا سبزیجات معطر مازندرانی یا سبزی پلو، استفاده کنید. حال بلدرچین ها را در ماهیتابه بگذارید تا یک تفت کوچک بخورند. (در این مرحله از روغن استفاده نکنید.) حالا یک قاشق غذا خوری روغن زیتون به همراه یک دانه سیر در شکم هر کدام از بلدرچین ها قرار دهید. دوباره آنها را در ماهیتابه بگذارید و یک تفت کوچک دهید. اکنون رب انار، گردو، و دانه ی انار را به آن ها اضافه کنید. مواد را از روی گاز بردارید و شکم بلدرچین ها را با مواد پر کنید. وقتی شکم بلدرچین را از مواد پر کردید بهتر است با استفاده از خلال دندان شکم آن را ببندید. بعد از اینکار ابتدا بلدرچین ها را در روغن زیاد غوطه ور کنید. تا پوست آنها سرخ شود. حال بلدرچین ها را در فر بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ۱۱۰ درجه سانتی گراد منتظر بمانید. اگر دوست دارید بلاگ بلدرچین ها را مشاهده کنید شکم پر بدون فر اگر فر در دسترس شما نبود میتوانید بعد از آغشته کردن با قلمو و استراحت گوشت بلدرچین، مواد داخل شکم را درون آن بریزید و بعد شکم بلدرچین ها را بدوزید، سپس بلدرچین ها را در ظرفی قرار دهید و آن را تا نصفه پر کنید و تا دوساعت روی شغله متوسط نگه دارید. (این مدل رو خودم تجربه نکردم، یکی از دوستان گفت درست کرده خوب شده.) خوراک بلدرچین بدون فر با این حال چند وقت پیش توی تلویزیون یه نوع پخت بلدرچین رو دیدم، که اصلا احتیاجی به فر و ماهیتابه های مخصوص نداشت; وظیفه ی خودم دونستم که طرز تهیه و فیلمش رو انیجا بزارم. مواد لازم بلدرچین: ۴ عدد آلو: ۲۰۰ گرم زرشک: ۲ یا ۳ قاشق گشنیز و جعفری: ۳ یا ۴ قاشق پیاز سرخ شده: ۲ یا ۳ قاشق لیمو تازه: ۱ عدد نمک فلفل و زردچوبه: به مقدار کافی ۱ عدد لیمو ترش تازه طرز تهیه خوراک بلدرچین بدون فر آلو ها، سبزی معطر، پیاز سرخ شده و زرشک ها رو داخل ظرف می می ریزیم. مقداری کمی نمک به ظرف و روی بلدرچین ها اضافه می کنیم. لیموی تازه را از وسط برش داده و آب آن را جدا می کنیم. آب لیمو را به ظرف اضافه می کنیم و مواد را هم می زنیم. مواد شکم بلدرچین آماده شده. این مواد را در شکم بلدرچین قرار می دهیم. بعد از پر شدن شکم بلدرچین ها هر دو پای بلدرچین را با نخ پرک یا نخ آشپزی به هم گرف می زنیم. بهتر است نوک بال های بلدرچین گرفته شود تا ظاهر زیباتری داشته باشد. در یک تابه مقداری آب می ریزیم (حدود ۴ سانتی متر) و بلدرچین ها را درون تابه قرار می دهیم. درتابه را روی تابه قرار می دهیم و حدود ۲۵ دقیقه صبر می کنیم. بلدرچین شکم پر شما حاظر است.
خواص گوشت بلدرچین در بارداری
تیرنگ سیستانی متخصص تغذیه در خصوص نکات تغذیه ای که حتما باید توسط زنان باردار مورد توجه قرار بگیرد گفت: زمانی که دارای سابقه خانوادگی دیابت، دیابت بارداری و یا حتی احتمال خطر ابتلا به آن را دارند باید از نظر تغذیه ای تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرند. وی در رابطه با باورهای غلط که در طی دوران بارداری بین مردم جا افتاده است تصریح کرد: برخی فکر می کنند باید در این دوران ۲ برابر مصرف روزهای عادی خود غذا مصرف کنند و اکثرا در این اندیشهاند که مواد غذایی معجزهآسایی وجود دارد که دارای تأثیر فوق العاده بر جنین است که از جمله آن ها می توان به گوشت بلدرچین و… اشاره کرد که نه تنها اثر مثبت ندارند بلکه ممکن است خطراتی را هم برای مادر و هم جنین در پی داشته باشند.
گوشت بلدرچین گرم یا سرد
– به هنگام خرید گوشت بلدرچین قبل از هر چیز از تاریخ انقضای آن اطمینان حاصل کنید. – گوشت خام بلدرچین در یخچال به مدت دو روز، و گوشت پخته آن حداکثر سه روز قابل نگهداری است. همچنین گوشت منجمد بلدرچین را تا سه ماه در فریزر میتوان نگه داشت. – گوشت تازه بلدرچین باید بدون بو، کاملاً تمیز و عاری از هر گونه بقایای پر باشد و بهتر است در اولین فرصت ممکن پس از خرید، آماده مصرف شود. – جهت رفع انجماد گوشت بلدرچین هیچگاه بلدرچین منجمد را در درجه حرارت اتاق جهت رفع انجماد نگذارید. بهتر است آن را در یخچال گذاشته تا در طول شب رفع انجماد شود. همچنین میتوانید با غوطهور کردن آن در آب سرد، رفع انجماد کنید.
گوشت بلدرچین برای کودکان
به دلایل زیر حتما گوشت بلدرچین را در برنامه غذایی کودک قرار دهید: میزان چربی گوشت بلدرچین بسیار کم است. مفید برای رشد قد کودک: پروتئین گوشت بلدرچین بسیار بالا و انواع اسیدهای آمینه کمیاب در گوشت این پرنده وجود دارد. مفید برای کودکان کم خون: این گوشت منبع خوبی از نیاسین، فسفر، مس، روی، آهن، سلنیوم و غنی از ویتامین های B1، B2 و B6 است. گوشت بلدرچین آرام بخش: ضعف اعصاب و ناراحتی های روانی و همچنین بی خوابی بسیار مفید است. خوردن گوشت این پرنده به افراد مسن و از کار افتاده به دلیل بازیابی سلامتی و شادابی روحی و جسمی بسیار توصیه می شود. تامین سلامت بدن کودک با دفع فلزات سنگین: تخم بلدرچین از کلسترول کمتری نسبت به تخم مرغ معمولی برخوردار است و ترکیبات مغذی این تخم می تواند باعث دفع مواد رادیواکتیو، فلزات سنگین نظیر سرب و جیوه و مواد زاید از بدن شود. مصرف همزمان تخم و گوشت بلدرچین سبب تنظیم دستگاه عصبی، قلب و گوارش می شود.
گوشت بلدرچین چه خواصی دارد
پروتئین یک ماده مهم است که باید در غذای روزانه ما وجود داشته باشد. این ماده برای رشد و سلامت بدن بسیار ضروری است. پروتئین، هم در غذاهای گیاهی و هم در غذاهای حیوانی وجود دارد؛ امّا دانشمندان علم تغذیه عقیده دارند که پروتئین حیوانی بهتر از پروتئین گیاهی است. گوشت طیور به عنوان یک منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل در کشورهای مختلف، سرمایه گذاری زیادی روی صنعت پرورش طیور از جمله بلدرچین شده است. میزان پروتئین موجود در گوشت این پرنده (بلدرچین) از پروتئین گوشت سایر پرندگان و نشخوارکنندگان معمولی ۱۰- ۵ درصد بیش تر است.