گلابی وحشی،گلابی شاه میوه،گلابی در بارداری،گلابی به انگلیسی،گلابی جنگلی،خواص گلابی
گلابی میوه خوشمزه و پرخاصیت فصل تابستان است .
بهتر است بداندی که قسمت هایی از درخت گلابی که مورد استفاده غذایی و درمانی قرار می گیرد کدامند:
1- میوه 2- برگ 3- پوست درخت آن است.
در واقع گلابی را می توان بصورت خام یا پخته ( مربا و کمپوت) مصرف نمود و میل کرد.
جتاب است بدانید که گلابی میوه ای عالی و گوارا و پرآب و خوشمزه می باشد که خاصیت لینت دهندگی دارد.
گفتنی است که افرادی که یبوست دارندحتما سعی کنند 1 تا 2 عدد گلابی در روز میل کنند
و بلافاصله 1 لیوان آب ولرم بنوشند که خاصیت ملین آن قوی تر گردد تا تاثیر درمانی داشته باشد.
جالب است بدانید که گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود.
به یاد داشته باشید که گلابی دارای دانه های بسیار ریزی است که به ویژه نزدیک هسته آن زیادتر است.
به طور کلی این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی گردد.
از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را برطرف می کند.
بهتر است بدانید که اگر پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دهید ، از نظر ویتامین ها غنی تر می شود.
لازم به ذکر است که به اضافه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن می باشد
بنابراین نباید هنگام خوردن ، پوست آن را از خود گلابی جدا نمایید.
به یاد داشته باشید که کسانی که مبتلا به فشار خون هستند ، اگر به طور مرتب گلابی میل کنند
خون آنها تصفیه خواهد شد و برایشان بسیار مفید می باشد.
در واقع گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است
تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می نماید.
به همین دلیل افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.
لازم به ذکر است که گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است
و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه باز هم بهتر عمل می کند و مو فرتر است .
البته گلابی به علت دارابودن ارسنیک رعشه را درمان می نماید.
قابل توجه است که ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور( BORON ) است
که با افزایش جذب کلسیم ، از بروز پوکی استخوان به ویژه در زنان یائسه جلوگیری می نمایند.
در واقع موادی که برای استخوان ها مفیدند، برای مغز نیز سودمندند.
قابل توجه است که گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست و از میوه هایی است که برای حافظه و تمرکز حواس نافع است.
در دوران نقاهت بیماری هایی چون سل، کم خونی و ضعف شدید خوردن مخلوط آب گلابی و به بسیار مفیدو سودمند است.
گفتنی است که گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است
و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودنش می باشد.
در واقع گلابی موجب شادابی و طراوت بدن و پوست افراد می گردد.
گلابی خوشمزه و پر از خاصیت را به فرزندانتان بخورانید.
مطالب مرتبط:
آویشن به انگلیسی،آویشن شیرازی،آویشن خواص دارویی ،آویشن به زبان انگلیسی،آویشن کوهی
آویشن گیاهی خوش عطر است که تقریبا همه ما آن را می شناسیم.
لازم به ذکر است که آویشن گیاهی است علفی، دارای شاخههای زیاد و چوبی به ارتفاع تا 30 سانتی متر که در نواحی کوهستانی در بین تخته
سنگ و به خصوص در کشورهای اروپایی میروید.
بهتر است بدانید که ساقههای آویشن پوشیده از کرک و برگهای کوچک زیادی می باشد. برگهای آن کوچک، لوزی شکل، نوک تیز و به صورت
متقابل، بر روی ساقه قرار دارند. در واقع این برگها به رنگ خاکستری روشن و با بوی بسیار نافذ می باشد و دارای دم برگهای کوچکی نیز
میباشد.
گفتنی است که گلها کوچک، گلی رنگ و یا سفید و به صورت مجتمع در انتهای ساقه قرار گرفتهاست
درواقع قسمت مورد استفادهی گیاه، گل و به خصوص برگهای آن است. گفتنی است که این گیاه، به طور محدود و برای تهیهی داروها، در ایران
بهتر است بدانید که این گیاه، بومی قسمتهای مرکزی و جنوب اروپا، بالکان و قفقاز است. در اروپای مرکزی، شرق آفریقا، هند، ترکیه، مراکش و
آمریکای شمالی، در سطوح وسیع کشت میگردد. صادرات آن، بیشتر از کشورهای اسپانیا، فرانسه، بلغارستان و مجارستان به دیگر نقاط جهان
صورت میگیرد.
ترکیبات مهم آویشن را بشناسید:
البته با اهمیت ترین ترکیب گیاه، اسانس آن است که به میزان 5/2- 1 درصد در برگهای آن وجود دارد. با اهمیت ترین اجسام اسانس شامل
تیمول و کارواکرول که به ترتیب از 70 – 30 درصد اسانس و 30 – 15 درصد اسانس را تشکیل میدهند.
در واقع کاربرد دیگر آویشن، مصرف آن به صورت پودر در بعضی ادویهجات و ترشیهاست، هم چنین به طور مستقیم و یا همراه با دیگر گیاهان، به
عنوان بو، مزه و ضد نفخ در صنایع غذایی مصرف زیادی داردو بسیار کاربردی است .
بهتر است بدانید که ترکیبات دیگر شامل لینالول، سیمن، تیمن و آلفا پی نن هستند.
د رواقع این ترکیبات و درصد آنها به شرایط محل کشت، زمان برداشت و سایر شرایط جغرافیایی، بستگی دارد.
اثرات مهم آویشن :
جالب است بدانید که مصرف خوراکی آویشن دارای اثر خلط آور و ضد سرفهی خوبی میباشد.
به همین دلیل محصولات زیاد به خصوص به صورت شربت از آن تهیه شده است.
هم چنین در برونشیت، سیاهسرفه و نزلهها، به خوبی میتوان از آن استفاده نمود.
خاصیت ضد میکروب تیمول، بسیار قوی و حدود 25 بار از فنل در مورد تعدادی از میکروبها، بیشتر است.
البته قابل ذکر است که هم چنین در بعضی محصولات موضعی، به عنوان ضد خارش، ضد میکروب، مالشی قرمز کننده و محرک، محلولهای حمام
و محلولهای غرغره برای کاهش تورم دهان و گلو، مصرف می گردد.
البته کاربرد دیگر آویشن، مصرف آن به صورت پودر در برخی ادویهجات و ترشیهاست، هم چنین به طور مستقیم و یا همراه با دیگر گیاهان، به
عنوان بو، مزه و ضد نفخ در صنایع غذایی مصرف زیادی دارد.
در واقع در طب عوام، اکثراً به خاطر اثرات مسکن، ضد اسپاسم و ضد نفخ، از آن استفاده میگردد.
عوارض جانبی آویشن:
جالب است بدانید که تاکنون در مورد عارضهی جانبی ناشی از مصرف مقادیر خوراکی آویشن یا فرآوردههای وابسته، گزارشی داده نشده است؛
ولی امکان دارد در موارد معدودی، دردهای شکمی را ایجاد نماید و یا باعث گرفتگی موقتی گردد.
البته نکتهی دیگر آن که استفادهی داخلی از تیمول با وجود کولیت، نارسایی قلبی و در زمان حاملگی، توصیه نمی شود.
در واقع مقدار مصرف عادی آن برای افراد بالای یک سال، 6- 3 گرم برگ خشک، در یک نوبت و روزی 3- 1 مرتبه تکرار این مقدار میباشد.
گفتنی است که افراد کمتر از یک سال، 1- 5/0 گرم از گیاه یا معادل آن از فراوردههای آویشن را روزی چند مرتبه میتوانند مصرف کنند.
هم چنین، میزان مصرف تنتور آن، 40 قطره تا
سه بار در روز از این مقدار برای بزرگسالان و تا یک ششم این مقدار، برای
افراد زیر یک سال، مناسب می باشد.
مصرف شربتهای مختلف، بر حسب دستور کارخانهی سازنده میباشد.
لازم به ذکر است که افزون بر این، دم کردهی 5 گرم درصد میلی لیتر آب، به عنوان غرغره یا دهانشویه و یا مصارف موضعی، توصیه شده است.
مصرف در حاملگی و شیردهی:
گرچه امکان دارد مصرف در این دوران، خطراتی در بر نداشته باشد ولی چون مطالعات در این مورد کامل نشده است،
بنابراین بهتر است مصرف با نسخهی پزشک صورت گیرد.
توجه:
درواقع گیاهانی با نام آویشن پهن، آویشن باریک و آویشن شیرازی که در عطاریها و یا بازار ایران وجود دارد، گیاهانی متفاوت از آویشن بوده ولی به
علت شباهت در برخی ترکیبات و یا شباهت ظاهری، بدین نامها نامیده شدهاند. راجع به این آویشنها، توضیحات لازم ارائه گشته است.
ازاین دارو به صورت شربت ضدسرفه تهیه شده است .
مطالب مرتبط:
بسیاری از افراد از خستگی همیشگی می نالند
سندرم خستگی مزمن ، بیش ازهر سن دیگری در نوجوانان و جوانان دیده می شود . سه چهارم بیماران هم مونث هستند . مطالعات مختلف درباره علت این بیماری ، احتمال ارتباط آن با یک عفونت ویروسی را مطرح کرده است: ویروسی به نام « اپشتین بار » که عامل ایجاد بیماری به نام « مونو کلئوز عفونی » هم هست . می گویند وقتی که آلودگی و عفونت ایجاد شده به وسیله این ویروس به صورت مزمن در بیاید ، سندرم خستگی مزمن ایجاد می شود ؛ اما هنوز این فرضیه به اثبات نرسیده است.
در واقع درباره سندرم خستگی مزمن هنوز هیچ چیز به اثبات نرسیده است. علت ، نامعلوم است. حتی تشخیص آن قطعی نیست و هیچ تست آزمایشگاهی هم وجود ندارد که بتواند بیماری را با قطعیت تأیید کند . با این وضعیت ، خیلی عجیب نیست که درمان مشخصی هم برای آن وجود نداشته باشد . باز هم مطالعات روی بیماران مبتلا به سندرم خستگی مزمن نشان داده است که بیشترین اشکال به سیستم عصبی بیماران بر می گردد . از آنجا که غدد درون ریز و سیستم ایمنی هم در این بیماری مشاهده می شود ، عده ای از پزشکان پیشنهاد کرده اند که نام این بیماری را به «اختلال عصبی. غددی . ایمنی »تغییر دهند .این نام جدید اگر چه به اندازه نام قبلی ساده نیست ، اما دقیق تر و با مفهوم تر است و از طرف دیگر افراد مبتلا به این بیماری احساس بهتری نسبت به آن دارند . سندرم خستگی مزمن . این فکر را برای بیماران ایجاد می کند که دیگر هیچ وقت از شّر این علایم خلاص نمی شوند ؛ اما در حقیقت این طور نیست و درصد زیادی از بیماران بعد از گذشت چند ماه ، از شّر علایم سندرم خستگی مزمن راحت می شوند .
آیا شما مبتلا به خستگی مزمن هستید ؟
اگر شما چند وقتی است که 2-3 شیفت در روز کار می کنید و همیشه احساس خستگی می کنید و حسرت به دل یک استراحت طولانی هستید ، باید بدانیدکه خیلی ها مثل شما هستند ، اما نه شما و نه هیچکدام از آنهایی که مثل شما هستند ، مبتلا به این بیماری نیستید . سندرم خستگی مزمن ، اسمی است که خیلی از ما شاید از آن بدمان نیاید و حتی شاید به معنای لغوی درباره ما مصداق هم داشته باشد ؛اما نباید فراموش کنیم که تعریف علمی این عبارت ، کمی پیچیده تر از آن است که ما فکر می کنیم . طبق یکی از رایج ترین تعاریف ، کسی مبتلا به سندرم خستگی مزمن است که :
1- دچار خستگی پایدار یا عود کننده ای باشد که از مدتی پیش شروع شده و باعث شده که توانایی فعالیت های روزانه فرد تا 50 در صد کاهش یابد . این خستگی دست کم باید6 هفته ادامه داشته باشد .
2- پزشک باید بیمار را بررسی کرده باشد و تمام بیماری هایی را که ممکن است علایمی شبیه این بیماری ایجاد کند را مردود دانسته باشد تا بتوان برای بیمار این تشخیص را داد. خیلی از بیماری های دیگر از قبیل عفونت ها ، بد خیمی ها ، بیماری های خود ایمنی ، بیمای های روانی ، بیماری های عصبی – عضلانی ، بیماری های هورمونی ، اعتیاد یا سوء مصرف مواد مخدر و حتی عوارض جانبی برخی داروها می تواند علایم مشابهی ایجاد کنند .
3- دست کم 6 مورد از موارد زیر باید در بیمار وجود داشته باشد :
الف) تب پایین و در حد زیر 5/38درجه یا لرز .
ب) گلو درد.
ج) غدد لنفاوی دردناک در ناحیه زیر بغل یا گردن .
د) ضعف عضلانی .
ه) درد یا احساس ناراحتی در عضلات .
و) خستگی طولانی ( مثلاً 24 ساعت ) و منتشر بعد از فعالیت ورزشی در فردی که سابقاً این فعالیت ورزشی در او باعث خستگی نمی شده است .
ز) درد مفاصل بدون علایم التهاب ( مثل تورم یا قرمزی ) .
ح) علایم روانی یا عصبی مثل فراموشی ، تحریک پذیری ، گیجی ، عدم توانایی در تمرکز فکری ، افسردگی .
ط) اختلالات خواب ( بی خوابی یا پر خوابی ).
ی) شروع خستگی و سایر علایم در عرض چند ساعت یا چند روز .
بسم الله الرحمن الرحیم
اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ :
خداى یکتا که جز او کسی شایسته ستایش نیست او همیشه زندهء پا برجای است .
لاَ تَأْخُذُهُ سِنَهٌ وَلاَ نَوْمٌ :
(پس) هیچ گاه خواب سبک و سنگین او را فرا نمی گیرد .
لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ :
آنچه در آسمان ها و آنچه در زمین است در سیطره مالکیّت و فرمانروایى اوست .
مَن ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ :
مگر می شود کسی شفاعت کند(مردم را) بدون اجازهء او .
یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ :
ایشان به پیدا و پنهان آگاه است .
وَلاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء :
وایشان ذرّه ای از دانش او را احاطه ندارند مگر به آنچه او بخواهد .
وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ :
دامنه تخت (سلطنت) او آسمانها و زمین است .
وَلاَ یَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا :
نگهداری اینها برایش کاری نیست .
وَهُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ :
و او بلند مرتبه ترین و بزرگ مطلق است .
لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ :
در دین اجباری نیست .
قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ :
فرق میان پیشرفت و سقوط بیان شده است .
فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ :
پس آن کس که طغیانگر بود .
یُؤْمِن بِاللّهِ :
به خدا ایمان آورد .
فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَهِ الْوُثْقَىَ :
به بهترین دستاویز نجات (از پرتگاه) رسیده است .
لاَ انفِصَامَ لَهَا :
که پاره شدنی نیست .
وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ :
و خدا شنوا و دانا است .
اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُو اْ :
خدا پشتیبان افراد باایمان است .
یخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّوُر :
ِ آنها را از تاریکیها بیرون می *آورد و به طرف نور می برد .
وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ :
به همان صورت به کسانی که طغیان کردند کمک میکند.
یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ :
چنان که که آنها را از نور بیرون آورده به درون تاریکی ها می برد .
أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ :
آنهایند اهل آتش جهنّم و همیشه در آن خواهند بود .
آلبالو,آلبالو خشکه,آلبالو به انگلیسی,آلبالو خشک,خواص دارویی و درمانی میوه آلبالو.
میوه آلبالو,آلبالو چه خواصی دارد,آلبالو در چه آب و هوایی کشت می شود
آلبالو میوه خوشمزه و ترش مزه ای است که مربا و شربت و آلبالو پلو خوشمزه می شود باآن تهیه کرد.
ارزش غذایی آلبالو زیاد نیست و صد گرم آلبالو فقط ۷۰ کالری دارد. آلبالو دارای ویتامین آ، ب و ث است.املاح معدنی آلبالو عبارت است از آهن،
کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز و کوبالت.
خواص درمانی آلبالو
آلبالو، اشتها آور بسیار خوبی است.
مصرف آلبالو، چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو را که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است، کاهش می دهد.
آلبالو برای افراد دارای چربی شکمی مفیدو موثر است
آلبالو مسکن تشنگی است و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
آلبالو ضد مواد صفراوی ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است .
خواص آلبالو و گیلاس مثل هم است و مصرف آن اعصاب را آرامش می دهد، ولی در هر حال نباید در مصرف آن افراط کرد.
آلبالو برای سوء هاضمه بسیار مفید و میوه های نرم کننده (ملین ) می باشد.
مصرف یک لیوان آب آلبالوی بدون قند در صبح به خواب بهتر
در شب کمک میکند.این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ملاتونین است و وجود
هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرامش بخش لازم است.
نوشیدن آب آلبالو پس از ورزش کردن میتواند درد حاصل از کشیدگی ماهیچهها را تسکین خواهد داد.
آلبالو میوهای که برای بیماران قلبی و روماتیسمی فوقالعاده مفید است و زیبایی و طراوت خانمها را تضمین خواهد کرد.
مصرف آلبالو برای گرم مزاجان سودمند است.
مصرف البالو برای افرادی که خارش پوستی دارند مؤثر و مفید است.
مصرف آلبالو اعصاب را آرامش می بخشد ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسایی های کبد مفید است.
شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم کلیه مؤثر است.
آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و غلظت خون و صفرا مفید است.
این میوه، نیروبخش بوده است و اثر ضدعفونیکننده بر رودهها دارد و در ضمن ورم معده را نیز کم میکند.
آلبالو به طور کلی برای درمان رماتیسم، تصلب شرایین، نقرس و پیوره دندان موثر است.
با توجه به آبدار بودن آلبالو، مصرف این میوه برای دفع سنگ کلیه و رفع مشکل سنگ کیسه صفرا سودمند است.
اشخاصی که رماتیسم دارند اگر آلبالو بخورند از بروز نقرس در آنها جلوگیری خواهد شد.
کسانی که بیماری قلبی دارند چون آلبالو ادرارآور است پتاسیم آن از
باقیمانده نمک در عروق جلوگیری میکند و به صورت ادرار آن را خارج میکند و
در نتیجه به قلب کمک میکند.
خانمهایی که میخواهند دارای رنگ درخشانی شوند و زیبایی چهره آنها مورد توجه قرار گیرد برای صاف شدن خون خود باید آلبالو میل کنند.
مصرف آلبالو در بارداری
مصرف مقادیر متعادل آلبالو و گیلاس در دوره
بارداری مفید بوده و مشکلی برای مادران باردار ایجاد نمیکند ولی بی خطر
بودن دم آلبالو و مصارف دیگر از این میوه به اثبات نرسیده است.
مصرف آلبالو در دیابت
کسانی که دیابت دارند میتوانند به حد اعتدال آلبالو بخورند زیرا قند آلبالو از نوع لولوز است و این قند را بیماران دیابتیک میتوانند جذب کنند.
نتایج یک بررسی نشان می دهد که مصرف آب آلبالو، به بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.
مصرف آلبالو، چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو را که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است، کاهش می دهد.
مصرف آلبالو در شیردهی
آلبالو از جمله میوه های تابستانی است که نفاخ بوده و در مواردی که تولید
نفخ می کنند وارد شیر میشوند و باعث دل درد و نفخ شیرخوار خواهند شد. برای
رفع این مشکل می توان پس از مصرف میوه عرق نعناع خورد. البته عرق نعناع باید زمانی خورده شود که ترکیباتی که تولید نفخ می کنند، هنوز وارد شیر نشده باشند.
نکات مهم در انتخاب آلبالو
آلبالویی برای خوردن خوب است که رسیده و تازه باشد علامت رسیدگی آن رنگ آن است که کاملا قرمز و درخشان باشد.
از آلبالویی که رنگ آن کاملا قرمز نشده است و دارای گوشتی سفت است دوری
کنید زیرا مصرف آن سوءهضم میآورد و کار رودهها را مختل میکند.
آلبالو وقتی تیرهرنگ است و دارای لکههای قهوهای است کهنه شده و رو به فساد گذاشته است.
گاهی میوهفروشان برای اینکه آلبالو را خوشمنظره سازند به آن آب میزنند
این کار زود آلبالو را خراب میکند و آماده میسازد که زودتر فاسد شود.
بهترین زمان مصرف آلبالو
وقتی آلبالو خوردید روی آن آب نخورید، مایعات به طور کلی روی میوهها آن را
«باد کرده» میکند و این وضع برای دستگاه هاضمه خطرات جدی در بر دارد.
در فاصله غذاهای اصلی میتوانید آلبالو را بخورید زیرا خیلی زود هضم میشود
یک مرتبه مقدار زیادی آلبالو نخورید بلکه به مقدار کم بخورید و در موقع خوردن هم خوب آن را بجوید.
مضرات آلبالو
بیماران کلیوی با احتیاط آلبالو بخورند .
افرادی که از بیماری کلیوی رنج میبرند و باید از یک رژیم غذایی کمپتاسیم
پیروی کنند، توصیه میشود در مصرف میوههایی مانند آلبالو جانب احتیاط را
رعایت کنند و از زیادهروی در خوردن این میوه بپرهیزند.
کسانی که ورم روده دارند چون آلبالو ترش است و سلولز دارد دیر هضم میشود.
کسانی که از معده یا رودهها علیل هستند میتوانند آلبالوی پخته را به صورت
کمپوت یا مربا مصرف کنند، البته در این موارد آلبالو چون پخته میشود،
قسمتی از مواد حیاتی خصوصا ویتامینهای خود را از دست میدهد ولی به آسانی
هضم میشود. با وجود این بعضی از کسانی که از جهت معده و یا رودهها علیل
هستند، میتوانند هضم آلبالو را تحمل کنند به شرطی که صبح ناشتا به مقدار
کم آن هم کاملا رسیده باشد، میل کنند.
اشخاصی که چاق هستند نباید آلبالو را به عنوان دسر یا غذای اضافی علاوه بر
غذاهای مخصوص رژیم خود مصرف کنند ولی به عنوان یک غذای اصلی میتوانند
آلبالو مصرف نمایند زیرا آلبالو دارای کالری کمی است و شیپور اشتهای کاذب
را خفه میکند!
نکات مهم در تهیه مربای آلبالو
با آنکه تاکید همه متخصصان تغذیه بر این است که میوهها به صورت تازه مصرف
شوند و از آنها در تهیه مربا استفاده نشود، اما اگر به هر دلیلی قصد دارید
از این میوه در تهیه مربا استفاده کنید، بهتر است مقدار کمی شکر به آن
بیفزایید تا هم از ارزش غذایی آن کاسته نشود و هم بیش از اندازه انرژی به
بدن نرساند.
با اینکه هنگام پختن میوهها مقداری از ویتامین C موجود در آنها کاهش
مییابد، استفاده از این میوه در آلبالو پلو باعث افزایش ارزش غذایی برنج
میشود و کاهش اشتها را نیز برای مصرفکننده به دنبال دارد.
مصارف دیگر آلبالو
جوشانده دم آلبالو بیاندازه ادرارآور است و کسانی که به حبسالبول یا
اختلال کلیه و یا مثانه مبتلا هستند باید آن را مصرف کنند. برای تهیه این
جوشانده باید ۳۰ گرم دم آلبالو را که خشک کردهاید در یک لیتر آب ۱۰ دقیقه
بجوشانید و بعد آن را مصرف کنید. در طب جدید هم جوشانده دم آلبالو در
مواردی که بخواهند خروج ادرار را زیادتر کنند، مصرف میشود.
هسته آلبالو ضداسهال و قابض خوبی بوده و ضد فشار خون نیز است.
ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره مؤثر و مفید است.
مغز هسته آلبالو را میکوبند و از آن روغن مایعی میگیرند که قرنهاست با موفقیت رماتیسم را شفا میبخشد.
مصرف جوشانده ۳۰ گرم دم کرده دم آلبالو برای افرادی که دچار بیماری های
کلیه و مثانه هستند مفید است، دم آلبالو را به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد خیس
نموده سپس در یک لیتر اب اضافه کرده و می جوشانند و صبح و ظهر و شب یک
لیوان از جوشانده را می خورند.
هشدار مهم در مصرف آلبالو
هسته آلبالو تلخ مزه است و حاوی ماده سمی است. بنابر این باید از مصرف آن اجتناب کرد و یا دقت کرد که ضمن آبگیری وارد آب میوه نشود .
باتوجه به حساس بودن دستگاه گوارش کودکان ، مصرف میوههای ملین مانند گیلاس
و آلبالو توسط کودکان زیر ۳ سال خطر ایجاد اسهال را ایجاد میکند. از سوی
دیگر به دلیل آنکه برخی از این میوهها به صورت کال و نارس و زودهنگام
چیده میشوند و هنوز اثرات سموم بر روی آنها وجود دارد، هضم آن توسط دستگاه
گوارش کودک مشکل بوده و میتواند موجب مسمومیت شود. خوب است بدانید با رشد
بیشتر میوه و حرارت خورشید و شستشوی تدریجی سم با آب بارندگی و آبیاری،
سطح تماس سم با میوه کمتر و هضم آن بهتر میشود.
آلبالو را می توانید در ظرف دربسته برای فصولی که آلبالو نیست فریز کنید.
آنفولانزا,درمان آنفولانزا,آنفولانزای مرغی,آنفولانزای معده,آنفولانزا در بارداری,
آنفولانزا چیست,آنفولانزا در کودکان,آنفولانزای خوکی,آنفلوانزای جدید
در فصل سرما کمابیش با بیماری های مثل سرماخوردگی و آنفولانزا سرو کار داریم.
آنفلوانزا یک بیماری حاد
تنفسی است که توسط ویروسهایی به همین نام بوجود میآید. یک بیماری شدیداً
واگیردار است که از شخصی به شخص دیگر توسط سرفه یا عطسه منتقل میگردد.
علائم بیماری ۱ تا ۴ روز پس از ورود ویروس به بدن فرد دیده می شود.
این ویروس مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر میکند و در هر سنی می تواند افراد را گرفتار کند.
همه گیریهای این بیماری با وسعت و شدت متغیر تقریباً در هر زمستان رخ
میدهد. علائم بیماری و میزان ابتلا و میزان تلفات متغیر است. اغلب با
علائمی مثل تب، عرق، لرز، سردرد، آبریزش از بینی، سرفه خشک،
گلودرد، ضعف و درد عضلانی همراه میباشد. سرفه اغلب شدید است و برای مدتی
ادامه می یابد ولی سایر نشانه های بیماری بعد از ۲ تا ۷ روز خود به خود
بهبودی پیدا می یابد.
شناسایی بیماران معمولا براساس مشخصات اپیدمیولوژیک آن صورت می گیرد و
موارد تک گیر آن را فقط با کمک روش های آزمایشگاهی می توان تشخیص داد.
انفلوانزا ممکن است از سایر بیماریهای ویروسی دستگاه تنفس قابل تشخیص
نباشد. اشکال بالینی بیماری متفاوت بوده و ممکن است نشانه هایی مثل
سرماخوردگی، برونشیت، پنومونی ویروسی و بیماریهای حاد غیر قابل افتراق
دستگاه تنفسی را نشان دهد. اختلالات دستگاه گوارش (تهوع و استفراغ و اسهال)
نیز بروز می کند ولی در کودکان ممکن است همراه با نشانه های ریوی باشد. در
همه گیری انفلوانزا با سوش های A(H۱N۱) و B در حدود ۲۵ درصد کودکان در
مدرسه ها مبتلا به عوارض گوارشی می شوند.
این بیماری را باید به خاطر عواقب وخیم آن به ویژه نزد سالخوردگان و افراد مبتلا به ناراحتیهای مزمن، جدی تلقی کنیم.
خطرات ناشی از بیماری انفلوانزا
انفلوانزا میتواند مشکلات حاد و جدی را برای سلامت فرد ایجاد کند. این
مسئله زمانی رخ میدهد که سیستم دفاعی بدن در مقابل عفونتهای دیگر، بویژه
عفونت ریوی، توسط ویروس انفلوانزا ضعیف شده باشد. شایعترین عارضه، ذات
الریه است.
اگر شخصی علیرغم بیماریهای ریوی مانند آسم، برونشیت مزمن و برونشکتازی،
به انفلوانزا نیز مبتلا شود، بیماریهای زمینهای تشدید مییابند. سالخوردگان
بیش از همه در معرض خطر این عوارض هستند. معمولا ۵۰ درصد مرگ و میرها به
علت بیماریهای ریوی و بقیه بر اثر بیماریهای قلبی، سکته و دیابت است.
تاریخچه :
اپیدمی انفلوانزا در سال ۴۱۲ قبل از میلاد بوسیله بقراط ثبت شده است
اپیدمی در هنگ کنگ در سال ۱۹۰۰ توسط A/Equine/Miami/۱/۶۳ اتفاق افتاد
پاندمی انفلوانزای اسپانیولی در ۱۹۱۸ تا ۱۹۱۹ منجر به تلفات شدید در ارتشهای اروپایی شد ویروس انفلوانزای خوکی H۱N۱ عامل آن بود.
در سال ۱۹۵۷ زیرگروه H۲N۲ جایگزین زیرگروه H۱N۱ گردید.
در سال ۱۹۶۸ ویروس هنگ کنگ H۳N۲ ظاهر شد.
در سال ۱۹۷۷ عود دوباره H۱N۱ اتفاق افتاد.
اپیدمی دیگری در سالهای ۱۸۸۹ تا ۱۹۹۰ توسط H۳N۲ در آسیا اتفاق افتاد
طبقه بندی
ویروسهای انفلوانزا در خانواده اورتومیکسوویریده قرار دارند. اورتو به معنی
صحیح و میکسو به معنی موکوس یا همان مخاط میباشد(چون ویروس به مخاط گرایش
دارد). ویروسهای این خانواده بر اساس اختلاف آنتیژنیکی نوکلئوپروتئین (NP) و
پروتئین ماتریکس (M) به سه تیپ A و B و C تقسیم میشوند.
در نامگذاری سویههای ویروسی، تایپ ویروس و حیوان میزبانی که ویروس از آن
جدا شده و موقعیت جغرافیایی که برای اولین بار از آن ناحیه جدا شده، شماره و
سال جداسازی ویروس در نظر گرفته میشوند.
میزبان های ویروس
ویروس انفلوانزای تیپ A در میزبانهای مختلفی مثل انسان، خوک، اسب و گونههای
وسیعی از پرندگان قادر به ایجاد بیماری بوده و در نتیجه تنوع آنتیژنیکی
ویروسهای جدا شده زیاد بوده و سویههای بیشتری را شامل میشود. عفونت انسانی
با ویروس انفلوانزای A باعث التهاب حاد منتشر در حنجره، نای و برونشها
بهمراه التهاب مخاطی و ادم میگردد.
ویروس انفلوانزای تیپ B فقط در انسان بیماریزا است.
ویروس انفلوانزای تیپ C فقط از بیماران انسانی جدا شده است.
ساختمان ویروس
در انفلوانزای A و B دو نوع گلیکوپروتئین سطحی NA, HA وجود دارند اما
انفلوانزای C فقط یک نوع گلیکوپروتئین در سطح خود دارد (که کار دو نوع
گلیکوپروتئین را یکجا انجام میدهد)
ژنوم ویروس انفلوانزای B و A هریک از هشت قطعه RNA تشکیل میشود اما انفلوانزای تایپ C فقط هفت قطعه RNA دارد.
ژنوم ویروس قطعه قطعه میباشد و عفونت همزمان سویههای انسانی و پرندگان طی
پدیده نوترکیبی (Genetic Reassortment) میتواند باعث ظهور سویههای جدید
ویروس گردد.
ترکیب ساختمانی ویروس حاوی: ۸/۰% تا ۱% RNA و ۷۰% پروتئین ، ۲۰% لیپید و ۵/۰ تا ۸% کربوهیدرات میباشد
سطح بیرونی ویروس از غشاء لیپیدی دولایه تشکیل شده که منشاء اصلی آن از
غشاء سلول میزبان است بر روی این غشاء دو لایه برجستگیهایی (Spike) به
تعداد ۵۰۰ عدد از جنس گلیکوپروتئین وجود دارد که آنتیژنهای اصلی و در معرض
ویروس هستند و بنامهای هماگلوتینین (Haemaglutinin=HA) و نورآمینیداز
(Neuraminidase=NA) نامیده میشوند. HA به شکل میلهای بوده و از سه زنجیر
پلیپپتیدی ساخته میشود و NA با سر برجسته خود شکلی شبیه قارچ دارد و از
چهار زنجیر پلیپپتید ساخته شده است. اندازه spike ها ۱۰ الی ۱۴ نانومتر
بوده و نسبت HA به NA تقریباً ۵ به ۱ میباشد.
نورآمینیداز چنانچه از نامش پیدا است یک آنزیم است و برای آزاد شدن ویروس از سلول میزبان لازم و ضروری است.
ویروس انفلوانزا تایپ C (بجای دو نوع معمول در تیپ های A و B) فقط یک نوع
گلیکوپروتئین سطحی بنام haemaglutinin Esterase Fusion=HEF دارد که نقش
دوگانه ایفا می نماید.
پروتئین M۲=Matrix۲ به تعداد کم در داخل غشاء قرار گرفته که به عنوان کانال انتقال یون عمل میکند.
بیشترین مقدار پروتئین ویروسی مربوط به پروتئین M۱=Matrix۱ است که در زیر
غشای لیپیدی اسکلت ویروسی (Nucleucapside) را میسازد که ریبونوکلئوپروتئین
ویروسی را احاطه کردهاست.
مقایسه ویروسهای انفلوانزای A و B و C
Type C Type B Type A
+ ++ ++++ شدت بیماریزایی
– – + میزبان حیوانی
– – + پاندمیهای انسانی
– – + اپیدمیهای انسانی
drift drift Shift & drift تغییرات آنتیژنی
۷ قطعه ۸ قطعه ۸ قطعه تعداد قطعات ژنوم
– – + حساسیت به آمانتادین و ریمانتادین
? + + حساسیت به زانامیویر (Relenza)
۱ ۲ ۲ گلیکوپروتئینهای سطحی
اپیدمیولوژی بیماری
اهمیت انفلوانزا در سرعت انتشار همه گیریها، وسعت و تعداد مبتلایان و شدت
عوارض آن به خصوص ذات الریه ویروسی و باکتریایی می باشد. در همه گیری های
بزرگ شکل شدید یا کشنده بیماری بیشتر نزد سالمندان و افرادی که به دلیل
عوارض مزمن قلبی، ریوی، کلیوی، بیماریهای متابولیک، کم خونی و یا نارسایی
ایمنی ناتوان شده اند مشاهده می گردد.
انفلوانزا به شکل جهانگیر: در گذشته جهانگیریهای بیماری در سال ۱۹۱۸ و ۱۹۵۷
و ۱۹۶۸ اتفاق افتاده است. میزان حمله در همه گیریهایی که در اجتماعات بزرگ
اتفاق می افتد معمولا بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است در حالی که دراجتماعات بسته
مثل مدرسه های شبانه روزی و یا خانه سالمندان به ۵۰ درصد و بیشتر می رسد
همه گیریها در مناطق معتدل بیشتر در زمستان و در نواحی گرمسیر بیشتر در
ماههای بارانی سال اتفاق می افتد ولی این روند فصلی بروز همه گیریها همواره
ثابت نبوده و ممکن است موارد تک گیر و یا همه گیر بیماری در هر مکانی بدون
ارتباط با فصل اتفاق افتد. نوترکیبی ویروسی بین سروتیپ های مختلف ویروس A
خوک و انسان پرندگان وحشی و اهلی اردک و بوقلمون گزارش داده شده است.
ویروسهای انفلوانزایی که جهانگیریهای سالهای ۱۹۱۸ و ۱۹۵۷ و ۱۹۶۸ را به وجود
آورده بودند دارای ژنهای بسیار نزدیک به ژن ویروس انفلوانزای پرندگان بوده
است.
پیشگیری
استفاده از واکسنهای تریوالان ویروس شامل سوشهایB, A(H۱N۱), A(H۳N۲)v میتواند باعث ایجاد ایمنی فعال در مقابل ویروس گردد.
واکسن انفلوانزا
به دلیل تغییرات مداومی که از نظر آنتیژنی در ویروس پدید میآید هر ساله
واکسنهای سه گانه ویروس انفلوانزا مطابق با سویههای جدید و شایع شده همان
سال تهیه و تولید میشود نقش اصلی در این مورد به سازمان بهداشت جهانی سپرده
شده است و سویههای جدید اعلام شده از طرف آن برای تهیه واکسن مصرفی در نظر
گرفته میشود.
واکسن انفلوانزا از ویروس زنده ضعیف شده که در تخم مرغ جنیندار (فاقد عوامل
بیماریزا) تکثیر یافتهاست تهیه میگردد. واکسیناسیون از طریق تزریق به قسمت
بالایی بازو انجام میگیرد. بزرگسالان تنها سالی یک بار به واکسیناسیون
نیاز دارند که از زمان تزریق دو هفته طول میکشد تا شخص را در مقابل
انفلوانزا حفاظت نماید. کودکان زیر ۱۲ سال که برای اولین بار واکسینه
میشوند نیاز به دو بار تزریق، در فواصل ۴ تا ۶ هفته دارند.
موقع مناسب برای تزریق واکسن: چون فصل ابتلا بیشتر از اواخر پاییز شروع می
شود لذا پزشکان واکسیناسیون را در اوایل پاییز پیشنهاد و توسثه می کنند.
چه افرادی باید در مقابل انفلوانزا واکسینه شوند؟
واکسن انفلوانزا برای تمام افراد به ویژه سالخوردگان مبتلا به بیماریهای
دیگر قویا توصیه میشود زیرا اینگونه افراد در صورت ابتلا به انفلوانزا
بیشتر در معرض خطرات جدی هستند. واکسیناسیون افرادی که در آسایشگاه
سالمندان و در مکان هایی به مدت طولانی اقامت دارند نیز توصیه می شود.
آیا تزریق واکسن انفلوانزا عوارضی دارد؟
واکسن انفلوانزا کاملا بی خطر میباشد. اما در افرادی که حساسیت به
پروتئینهای تخم مرغ دارند میتواند حساسیت ایجاد نماید. فردی که میداند به تخم مرغ آلرژی
دارد، نباید این واکسن را دریافت کند. گاهی اوقات محل تزریق دردناک میشود
و گاهی عارضه شبیه انفلوانزا خفیف ۱۲ ساعت پس از تزریق شروع میشود و تا
۴۸ ساعت به طول میانجامد.
اگر شخصی از سلامتی مناسبی برخوردار باشد واکسیناسیون، امکان ابتلا به
بیماری انفلوانزا را تا حدود ۶۰ درصد کاهش میدهد. در افراد ضعیف تر درجه
حفاظت واکسن کمتر است ولی اگر تزریق صورت گیرد، شدت انفلوانزا کمتر میشود.
با توجه به اینکه ویروس آنفلوانزا هر ساله شکل ژنتیکی خود را تغییر
میدهد، اثرات مثبت واکسیناسیون تنها برای یک فصل (زمستان) باقی میماند.
سازمان بهداشت جهانی سعی دارد تا خصایص ژنتیکی ویروس را که هر ساله تغییر
میکند تشخیص دهد. تا بدین وسیله واکسن جدید، هر ساله بر پایه همین پیش بینی
ها، تهیه شود.
روش های مراقبت از بیمار
برای مقابله با بیماری انفلوانزا نوشیدن مایعات گرم به مقدار زیاد، استراحت
و تغذیه خوب بسیار موثر است. از داروهای مسکن مانند استامینوفن میتوان
استفاده نمود البته از مصرف بیش از حد آن نیز باید پرهیز نمود. اگر شخص
مبتلا از نظر سنی جوان و از نظر سیستم ایمنی بدن در سلامت کامل باشد بیماری
خطرناک نبوده و پس از طی دوره، بیماری خودبخود بهبود یافته و شخص سلامتی
خود را باز می یابد. اما اگر فرد مبتلا از قبل دچار برخی بیماریهای زمینه
ای دیگر باشد، باید فورا پزشک معالج خود را در جریان قرار دهد. در این
مواقع ممکن است انجام آزمایش و یا در صورت لزوم، عکس برداری از قفسه سینه
نیاز باشد. این بیماریهای زمینه ای عبارتند از: بیماریهای ریوی از قبیل
آسم، برونشیت مزمن، آمفیزم، برونشکتازی و تنگی نفس، بیماریهای قلبی،
بیماریهای کلیوی، دیابت (مرض قند) و نارساییهای هورمونی، نقص سیستم ایمنی که ممکن است ناشی از بیماریهای اولیه یا به علت درمان دارویی خاص باشد.
حتما مراقب سلامتی خود باشید تا گرفتار بیماری های فصل سرما نشوید.
فارماتون چیست,ژریاتریک فارماتون چیست؟,قرص فارماتون چیست,داروی فارماتون چیست؟,مولتی ویتامین فارماتون چیست,عوارض فارماتون چیست,خواص فارماتون چیست,فارماتون برای چیست,کار فارماتون چیست,عوارض کپسول فارماتون چیست,فارماتون اصل,فارماتون اصل قیمت,فارماتون اصل و تقلبی,تشخیص فارماتون اصل و تقلبی,تشخیص فارماتون اصل,قرص فارماتون اصل,تشخیص فارماتون اصل از تقلبی,خرید فارماتون اصل,مشخصات فارماتون اصل,قرص فارماتون اصلی,فارماتون قیمت,قیمت فارماتون 30 تایی,قیمت فارماتون اصل,قیمت فارماتون,قرص فارماتون قیمت,ژریاتریک فارماتون قیمت,قیمت فارماتون 100 تایی,قیمت فارماتون اصلی,قیمت فارماتون خارجی,فارماتون اصل به قیمت واقعی,فارماتون tnt,قرص فارماتون tnt,کپسول فارماتون tnt,مولتی ویتامین فارماتون tnt,فارماتون تقلبی,فارماتون تقلبی,تشخیص فارماتون تقلبی,قرص فارماتون تقلبی,ژریاتریک فارماتون تقلبی,فارماتون اصل و تقلبی,کپسول فارماتون تقلبی,عکس فارماتون تقلبی,فارماتون اصلی و تقلبی,فارماتون ویکی پدیا,فارماتون در بدنسازی,قرص فارماتون در بدنسازی,مصرف فارماتون در بدنسازی,فارماتون بدنسازی,تاثیر فارماتون در بدنسازی,نقش فارماتون در بدنسازی,قرص های فارماتون در بدنسازی,فارماتون عوارض,فارماتون و عوارض,عوارض فارماتون چیست,فارماتون و عوارض آن,pharmaton عوارض,عوارض فارماتون اصل,فارماتون خواص,pharmaton خواص,خواص فارماتون چیست
فارماتون یکی از انواع مولتی های وارداتی است که سالهاست در داروخانه های ایران با مجوز در حال ارائه است این دارو که در کشور ما با توجه به وجود مارک
فارماتون بر روی کپسول ها و درشیـشه ها به نام “فارماتون” شناخته می شود، یکی از محصولات مشهور شرکت فارماتون می باشد. این دارو به دلیل فرم خاص
دارویی، سوسپانسیون درون کپسول نرم، دارای فراهمی زیستی بسیار خوبی است و جزو مقبول ترین ویتامین ها در کشور است.
فارماتون (Pharmaton) نام تجاری یکی از مکمل های ویتامین سوییسی اصل است که در ایران و سراسر جهان
به عنوان یکی از معروف ترین مکمل های غذایی و مولتی ویتامین برای بدن مصرف می شود.
بنا به گفته سازنده کپسول های ژریاتریک فارماتون هیچ گونه عوارض جانبی برای شخصی سالم ندارد.
موارد ذکر شده بر روی بسته کپسول های فارماتون نوشته شده است.
فارماتون چیست؟
ژریاتریک فارماتون دارای چهار گروه ماده ی فعال است :
۱-دارای عصاره جینسنگ با غلظت بالا
۲-دارای دی متیل آمینو اتانول بی تارتارات .
۳-دارای مواد دخیل در متابولیسم. (ویتامین ها، مواد معدنی، عناصر کمیاب )
۴-دارای مواد موثر در متابولیسم چربی ها که سبب برداشت یا کاهش ذخابر چربی کبد می شوند. (کولین، اینوزیتول، لینولئیک اسید )
ژریاتریک فارماتون به دلیل مواد تشکیل دهنده ئ آن در افراد میانسال و جوانتر که به دلیل فعالیتهای
بیش از اندازه فکری و بدنی دچار استرس می باشند، نیز مورد استفاده است .
جینسنگ (جینسینگ) دارای انواعی از پاناکسوزیدها و پاناگزاتریول و پاناگزادیول است.
این ترکیب دارای اثر محرک نسبی بر روی مغز و بدن انسان می باشد که باعث
احساس افزایش تمرکز و احتمالا بهبود حافظه می گردد .
به دلیل وحود دی متیل آمینو اتانول بی تارتارات، ژریاتریک فارماتون یک ترکیب بهبود دهنده ی خلق و خوی بسیار ضعیف است .
در این ترکیب دارویی حدود ۲۰ نوع ویتامین و ماده ی معدنی مناسب برای بدن انسان وجود دارد که می تواند
کمبود ویتامین های ناشی از سو تغذیه یا سو جذب را برطرف نماید .
مقدار مصرف (دوز مصرف) فارماتون
بر روی جعبه کپسول فارماتون توصیه شده است ابتدا روزی دو کپسول، یکی همراه صبحانه و یکی همراه ناهار، برای
دو تا سه هفته مصرف شود و بعد از این مدت روزی یک کپسول همراه صبحانه مصرف می شود که این کار
می توان در چند ماه تکرار شود و همان طور که در بالا گفته شد اثرات جانبی ندارد.
بهترین زمان برای مصرف ویتامین و مکمل های معدنی مانند فارمتون در هنگام صرف غذاست.
اگر آنها را با شکم خالی مصرف کنید، ممکن است بدنتان نتواند به خوبی آنرا
جذب کند و دچار ناراحتی های معده شوید . فارماتون داروی چاقی نیست.
سوخت و ساز را بهبود می بخشد و مثل همه مولتی ویتامین ها اشتها آور است .
موارد منع مصرف فارماتون
فارماتون دارای قند نیست و برای بیماران دیابتی با تجویز پزشک مشکلی به همراه ندارد.
در صورت داشتن موارد زیر فارماتون مصرف نکنید:
-*- مشکلات کلیوی دارید .
-*- مشکلاتی درافزایش جذب اهن دارید، مانند هموکروماتوزیس
-*- یا اگرسطح کلسیم ادرار یا خونتان بالا ست .
-*- یا اگر به مواد ساخته شده در این دارو حساسیت دارید .
-*- اگر به سویا یا بادام زمینی حساسیت دارید نباید این کپسول را مصرف کنید .
کپسولهای فارماتون را همراه با مقدار کمی از مایعات مصرف کنید.
در صورتی که بلع کپسول مشکل است می توان آن را برش داد و محتویات آن را همراه مقداری مربا یا عسل میل نمود.
مصرف فارماتون ساعت خاصی ندارد، در صورت فراموشی یک دوز آن دوز را حذف نمایید.
این دارو باید در جای خشک وخنک نگهداری شود