اثرات مصرف و خواص ماش برای پوست خشک و حساس در سایت جسارت
خواص ماش برای پوست,خواص ماش برای پوست صورت,خواص جوانه ماش برای پوست صورت,ماش برای پوست,فواید ماش برای پوست
اثرات مصرف و خواص ماش برای پوست خشک و حساس
ر این مطلب از سایت جسارت به اثرات مصرف و خواص ماش برای پوست خشک و حساس می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروان گرامی قرار گیرد .
دانههای ماش شامل طیف وسیعی از مواد مغذی گیاهی هستند که ضد میکروب و ضد التهاب در نظر گرفته میشوند، و همین ویژگیها باعث میشود که آنها سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند و با باکتریهای مضر، ویروسها، سرماخوردگی، بثورات، آماس و بسیاری از اختلالات دیگر مبارزه کنند. ماش باعث تعادل باکتریها در دستگاه گوارش میشود و به این ترتیب به جذب مواد غذایی و بهبود سیستم دفاعی کمک میکند.
ماش، یکی از موادغذایی است که در گروه حبوبات جای میگیرد و دارای خواص بسیاری بوده و کاهش کلسترول بد خون از جمله آنها است. هزاران سال است که گیاه ماش مورد استفاده قرار گرفته و اصلیت این گیاه مربوط به کشور هندوستان بوده و در سراسر نواحی آسیایی کشت میشده است و چینیهای باستان از این گیاه برای رفع گرما و سمزدایی بدن استفاده میکردند. امروزه نیز به خاطر ارزش غذایی بالای این گیاه، در موارد آشپزی و نیز سلامتی، استفادههای فراوانی میشود.
دانههای ماش ویتامینهای گروه B را به بدن میرسانند، از جمله ویتامین B۶ و فولات، که هر دو برای کنترل نوسانات هورمونی که میتواند به علائم سندرم پیش از قاعدگی منجر شود، لازم هستند. ویتامینهای B، فولات و منیزیم برای کاهش شدت و درد مرتبط با گرفتگیهای PMS، سردرد، نوسانات خلقی، خستگی و دردهای عضلانی مفید هستند.
اگر میزان کلسترول خونتان بالا است استفاده از ماش را به شما توصیه میکنیم. دانههای ماش دارای کلسترول پایین و مقدار زیادی فیبر رژیمی محلول هستند. فیبر رژیمی به آن دسته از مواد غذایی اطلاق میشود که قابل هضم نیستند. فیبرهای رژیمی دو گونه هستند: محلول و غیرمحلول. فیبر غیرمحلول به تعادل و تنظیم حرکات روده میپردازد ولی کار زیادی برای کاهش فشارخون انجام نمیدهد. فیبر محلول وقتی با آب موجود در سیستم هاضمه مخلوط شود ماده ژل مانندی را تشکیل میدهد که به نوبه خود به بهبود عملکرد اعضای بدن میپردازد. غذاهای سرشار از فیبر رژیمی محلول، به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک میکنند و این کار را با تشویق به تولید گیرندههای LDL که مسئول بیرون راندن کلسترول بد اضافی از جریان خون هستند، انجام میدهند. مصرف روزانه 10 تا 25 گرم فیبر محلول برای کاهش کلسترول بد نیز توصیه میشود. هر پیمانه ماش حاوی 1/9 گرم فیبر رژیمی تام است.
با توجه به گروه شیمی در موسسهی فناوری هاربین چین، دانههای ماش مقدار فراوانی پروتئین (به نسبت گیاه بودنشان) دارند، به این ترتیب که حدود ۲۰ تا ۲۴ درصد از ساختار شیمیایی آنها اسیدهای آمینه (پروتئین) است. گلوبولین و آلبومین پروتئین ذخیرهسازی اصلی موجود در دانههای ماش هستند و بیش از ۸۵ درصد از کل اسیدهای آمینه موجود در ماش را تشکیل میدهند. ماش همچنین حاوی میزان فراوانی از سایر اسیدهای آمینهی ضروری، از جمله لوسین، ایزولوسین و والین است، که میتوانند با دیگر منابع گیاهی (مانند غلات سبوسدار یا برخی از سبزیجات) یک “پروتئین کامل” را تشکیل بدهند. پروتئین آنها که بسیار قابل جذب است، باعث میشود که آنها یک انتخاب هوشمندانه برای گیاهخواران باشد، به خصوص اگر این را در نظر داشته باشیم که دانههای ماش چند مادهی مغذی دیگر را نیز به رژیم غذایی فرد اضافه میکنند.
ماش و دیگر حبوبات مادهای به نام مهارکننده پروتئاز دارند که میتواند در برابر سرطان سینه اثر محافظ داشته باشد. مهارکننده پروتئاز تقسیم سلولهای سرطانی را کند کرده و به این ترتیب از تشکیل تومور جلوگیری میکند. ماش و دیگر حبوبات مادهای به نام مهارکننده پروتئاز دارند که میتواند در برابر سرطان سینه اثر محافظ داشته باشد. مهارکننده پروتئاز تقسیم سلولهای سرطانی را کند کرده و به این ترتیب از تشکیل تومور جلوگیری میکند. بهتر است که این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف شود. یادتان باشد که استفاده از ماش به این شکل خواص آن را چند برابر میکند زیرا فرآیند جوانه زدن باعث میشود همه مواد مغذی بهخصوص آهن در دسترس، افزایش یابد پس برای مبتلایان به کمخونی بسیار مفید است.
اثرات مصرف و خواص ماش برای پوست خشک و حساس
شواهد قوی وجود دارد که مواد مغذی موجود در ماش دارای اثرات ضد دیابت قابلتوجهی هستند و میتوانند به طور طبیعی به جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ یا درمان آن کمک کنند. مطالعهای که در سال ۲۰۰۸ توسط موسسهی علوم زراعی در آکادمی علوم کشاورزی چین انجام شد، نشان داد موشهایی که مکمل ماش را دریافت کردند، پایین آمدن قند خون، پلاسما سی- پپتید، گلوکاگون، میزان کلی کلسترول و تریگلیسرید را تجربه کردند. در عین حال، میزان تحمل گلوکز در موشها به طور قابلتوجهی بهبود یافت و واکنش انسولین آنها افزایش یافت.
ماش، یکی از مواد غذایی است که در گروه حبوبات جای میگیرد. همانطور که میدانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهمترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیهای بسیار بالایی دارد و دارای تقریبا 3/16 گرم پروتئین در هر پیمانه است و در اکثر جوامع منبع عمده تامین پروتئین به ویژه برای گیاهخواران است. مصرف ماش هیچگونه ممنوعیتی برای هیچکس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئینداری را که پورین گیاهی دارند،محدود کنند. البته ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلکه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن کفایت میکند.